Transylvanian Wine Tasting & Yoga Retreat

VINUL ESTE TRADIȚIA ÎN TRANSILVANIA.

Transilvania sau chiar România nu sunt cunoscute pentru vinul ce il producem, insa aceasta perceptie trebuie să se schimbe. Facem rolul nostru în promovarea a ceea ce credem că este o cultură de a face vinul la fel cu cel al Franței, Italiei sau Spaniei. Am invitat un sommelier local care să explice puțin despre ce și de ce vinul este făcut aici în România, diferitele texturi, culori și gusturi din diferite regiuni ale României pe care credem că trebuie să le încercăm. Și pentru că vinul vine odata cu mâncarea, vă veți bucura, de asemenea, de un meniu cu 3 cursuri. De asemenea, fiecare degustare de vin este completata de canape și desert!

 

Inclus:

 • 2 x serile de degustare a vinului, incluzând o selecție a celor mai fine vinuri românești, completată cu un meniu bazat pe 3 planuri.
 • De două ori pe zi sesiuni de yoga blande pentru a se încălzi dimineața și întinde seara. Stiluri Vinyasa & Yin Yoga, toate clasele potrivite pentru începători și intermediari
 • 3 mese organice preparate lejer, cu produse locale, echilibrate din punct de vedere nutrițional, variate și delicioase! Sunt posibile opțiuni pentru vegani / vegetarieni, însă pentru această retragere vom servi o selecție de carne organică lentă gătită.
 • Toate bauturile sunt incluse, sucuri si smoothieuri presate la rece, apa filtrata si ceaiuri organice detoxifiante
 • 5 nopți cazare în camere tip boutique cu băi proprii și vederi minunate la munte
 • Introducere în filozofia yoga și practica prin ateliere dedicate
 • Bucurați-vă de drumeții, plimbări naturale și forestiere, lectură și relaxare în spațiile noastre commune
 • Activități de grup, cinema și bibliotecă, arte și meserii creative
 • Cadă cu hidromasaj nelimitat și saună, tradițională și infraroșu
 • Opțional Terapie cu Masaj Spa și Baie de Sărat cu Herbal Rituals
 • Pick up & Drop Off la și din orașul Brașov

 

DESPRE CULTURA ROMÂNIEI DE VIN

Având în vedere influența puternică a Europei de Sud în trecutul României, nu este deloc surprinzător faptul că vinul a jucat un rol semnificativ în cultura românească în diferite puncte. Producția de vinuri și viță de vie pre-datează chiar și pe romanii de aici, din România; există dovezi arheologice care atesta faptul ca viticultura are o istorie neîntreruptă de aproape 6000 de ani. Dacă istoria României nu o sugerează în mod automat ca o națiune producătoare de vinuri, locația sa o face.

Țara noastră mică are patru vinificatoare. Regiunea Murfatlar se află în apropierea Mării Negre și se bucură de 300 de zile de soare pe an. Zona produce vinuri dulci. Mai departe spre nord și spre țărm, zona Cotnari produce și vinuri dulci și a fost favorită lui Ștefan cel Mare, domnitorul moldovean din secolul al XV-lea, care avea chiar drumuri pavate în zonă pentru a transporta vinul fin. Regiunile vinicole Tarnave stau în Transilvania, unde altitudinea mare produce vinuri fructuoase, acide. În sud, regiunea Dealu Mare se întinde peste dealurile subcarpatice și este cunoscută pentru vinurile sale roșii.

Începând cu secolul al XIX-lea, vinificatorii din Franța, Italia și Germania au investit în viile românești. Ei și-au prezentat strugurii tradiționali, cum ar fi cei folositi pentru a produce merlot, cabernet sauvignon, chardonnay și sauvignon blanc, toate fiind produse acum în România. Dar strugurii nativi din România produc, de asemenea, vinuri distincte românești care sunt populare atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Soiurile de struguri includ francusa, feteasca alba, tamaioasa, struguri feteasca neagra si struguri babeasca. Vinificatorii creează vinuri uscate și dulci și au multe soiuri de fructe, pline. Cadarca, un vin popular de culoare roșie, cu un gust de cuișoare, a fost vinul oficial al curții imperiale de la Viena din secolul al XVIII-lea.

Tarifele sunt per persoană all inclusive, conform pachetului locatiei. Este valabil suplimentul pentru o a doua persoană în cazul în care se împarte aceeași cameră dublă. Este necesar un depozit de 30% pentru rezervarea locului, restul poate fi achitat la sosire. Depozitul nu se returneaza dar se poate transfera catre alt program.

698 €/pers in camera twin - impartita cu alt participant; 1098 €/pers in camera dubla privata

1069 €/pers camera twin - impartita cu alt participant (7 nopti); 1681 €/pers camera dubla privata (7 nopti)

18-25 September 2020
October 30- November 4
November 9-14 2020
November 27-December 2 2020

Formular comanda

TOP
Languages »